Gardening valt in de prijzen

"De wensen en de smaak van de klant vormen altijd de basis voor mijn tuinontwerpen", vertelt Chantal. "Sommige tuinarchitecten specialiseren zich in één of andere stijl. Ik vind het belangrijker dat mensen zich thuis voelen in hun tuin. Als mijn werk er op zit, ben ik er vandoor. Het zijn de bewoners die nog jaren naar hun tuin moeten kijken. Aanvoelen wat mensen leuk vinden, is zo een eerste uitdaging aan mijn job. Maar ze heeft nog meer fijne kanten. Als tuinontwerper ontmoet je voortdurend andere mensen, je ziet een plan groeien en realiteit worden en je kan van een gewone tuin iets heel bijzonders maken."

Opnieuw naar school

"Ik ben gek op mijn werk. Voor mij is het mijn tweede loopbaan. Ik was altijd al geïnteresseerd in tuinaanleg maar toen we in Assent bouwden, maakte ik meteen ook kennis met alle praktische problemen die daarbij komen kijken. Toen kwam ik op het idee om tuinontwerper te worden. Ik besprak het plan met mijn man. Die steunde me en ik ging weer naar school. Ik behaalde mijn diploma tuinaanneming in Hasselt. Nadien studeerde ik nog een jaar tuinontwerp"

Tuin om van te houden

"Vandaag combineer ik met succes die twee. Ik maak heel wat tuinplannen waarmee liefhebbers zelf aan de slag kunnen. Veel mensen steken in hun tuin graag zelf de handen uit de mouwen, maar weten niet hoe ze eraan moeten beginnen. Of ze spendeerden al honderden euro's aan planten en verharding, maar moeten dan vaststellen dat het resultaat toch niet is waarvan ze droomden. In dat geval maak ik een gedetailleerd tuinontwerp. Wie nadien ook graag zelf zijn tuin wil onderhouden, krijgt er een onderhoudsplan bovenop. Zo weet je bijvoorbeeld welke plant wanneer moet worden gesnoeid en hoe je dat juist doet."

Waardering doet plezier

"Voor wie geen groene vingers heeft, zorg ik dat alle klussen geklaard worden. Dit jaar nam ik voor het eerst met een ontwerp deel aan de wedstrijd van De Vlaamse Tuinaannemer. Dat ik meteen in de prijzen viel, doet me ontzettend veel plezier. Ik haal erg veel voldoening uit mijn werk. Dat anderen het ook waarderen, maakt het alleen beter."

Winnaar Vlaamse Tuinaannemer | Garden-ing.be

Lees meer

Referenties

Tuinaanleg op maat | Garden-ing.be
Lees de getuigenissen van tuinliefhebbers over hun tuinontwerp. En ... laat je inspireren door de bijbehorende foto's.

Winnaar Vlaamse Tuinaannemer | Garden-ing.be

Winnende ontwerp

Garden-ing.be tekende het winnende ontwerp voor de categorie van 250 tot 1000 m².

Contact |Route | Zoek | Sitemap